Baciul Sibian – Sector 2 Bucuresti

DESPRE NOI – CLAUDIA SI DUMITRU STROIE – FONDATORII BRANDULUI “STROIE BACIUL SIBIAN”

Brandul românesc “Stroie BACIUL SIBIAN” a fost gândit și implementat de tinerii interpreți de muzică populară, soț și soție, Claudia și Dumitru Stroie, iar ideea proiectului s-a născut din dragostea pentru valorile tradiționale românești, din respect pentru producătorii locali ca și ei, dar și din dorința de a mai stinge din dorul gustului pe care cu toții ni-l amintim din copilărie, și anume gustul preparatelor “ca la mama acasă”.

Originari din Sibiu, mai exact din Mărginimea Sibiului, crescuți la țară, cei doi soți și-au însușit secretele preparării specialităților ardelenești, sănătoase și cu gust de la bunicii si de la părinții lor.

Născut și crescut în comuna Jina a Mărginimii Sibiului, Baciul Dumitru, a fost cioban de mic copil, a crescut la munte, la colibă, acolo unde diminețile începeau la ora 4 pentru el, pentru a mâna oile la strung, iar după ce erau gata de muls, făcea mămăligă pe vatră, mânca, iar apoi pleca cu oile la porneală, unde le și cânta din fluier.

Claudia, soția și băcița lui Dumitru, s-a născut în Sibiu, la Cisnădie mai exact, acolo unde mama ei o lua mereu cu ea în bucătărie în timp ce prepara bucatele pentru familie. Îi plăcea să ajute și să dea gust mâncării. Cel mai mult îi plac dulciurile de casă, dulcețurile și siropurile, pe care le pregătește cu pasiune, cu suflet și cu gust.

Pasionați și dedicați cântecului, obiceiurilor, tradițiilor, iubitori și culegători de folclor și rețete autentice, Claudia și Dumitru Stroie și-au dorit să ofere românilor tot ceea ce e mai bun, să le dea să guste și să se bucure de bunătățile tradiționale sibiene de la ei de acasă.

Din 2019 pe piață, sub deviza “Calitate pe Gustate”, cu peste 200 de preparate, “Stroie BACIUL SIBIAN” comercializează carne și preparate din carne, brânzeturi și lactate preparate la munte, la stână, dulcețuri și siropuri, sucuri naturale și dulciuri de casă. Varietatea preparatelor noastre satisfac chiar și cele mai pretențioase gusturi.

Purtat de bunătate, modestie și smerenie, prin muncă susținută și dreaptă credință, Baciul sibian Dumitru Stroie, a trecut la cele veșnice cu puțin timp în urmă, însă a reușit în puținul timp pe care l-a trăit, cu bunătatea care îl caracteriza, să umple de bucurie sufletele românilor care l-au cunoscut, dar și mesele tuturor românilor care au cumpărat de la el bucate tradiționale.

Chiar dacă nu mai este printre noi, povestea merge mai departe!

Baciul Sibian trăiește

Prin bucate de poveste

Din Jina Sibiului

Pe masa românului!

Băcița lui, Claudia Stroie duce mai departe povestea începută împreună, fiind mândră de unde au plecat și cum au clădit proiectul “Stroie BACIUL SIBIAN” și se alătură românilor care prețuiesc moștenirea străbunilor, aducând un strop din cultura transilvăneană mai aproape de bucureșteni.

Dacă sunteți dornici de aromele copilăriei, și vreți să vă umpleți rafturile din cămară cu brânză grasă și sănătoasă, afumături proaspete, jumări crocante, șorici pârlit, siropuri și sucuri din fructe proapete și parfumate,  pită de casă și multe altele, coapte și afumate după rețetele familiei, vă asteptăm în magazinul nostru situat pe Galeria Comercială Esplanada din CORA PANTELIMON sau dacă nu aveți timp, puteți comanda direct de aici, deliciile care satisfac atât poftele celor mari cât și ale celor mici.

0
    0
    Cosul tau
    Cosul este golInapoi la magazin